Gastenboek

Heb je een reactie op het boek Hart Gezocht, wil je je mening geven over het huidige beleid op gebied van donorregistratie of reageren in het algemeen? Plaats een bericht!

Plaats een bericht
(60)
1 2 3 4 5 6
(30) Ellen Soomers
di, 15 maart 2011 08:49:22

Hallo Pieter,

Wat vreselijk goed dat jij dit boek hebt geschreven en op deze manier hopelijk velen "wakker schudt". Ik ben, zo lang ik mij kan herinneren, donor maar helaas is het voor veel mensen niet vanzelfsprekend om deze kleine moeite (het invullen van een donorcodicil)te nemen en met deze kleine moeite, grote dingen te kunnen doen. Mensen doen blijkbaar erg veel moeite om te kunnen nemen maar weinig om te geven en dat lijkt een beetje de trend te zijn van dit egoistische en emotioneel armoedige tijdperk waar wij in leven! Ik hoop stellig dat het "standaard" wordt en dat het als "normaal" wordt beschouwd dat je aan het einde van die ene weg, het begin van een nieuwe weg voor een ander kunt betekenen. Jouw boek zal hier zeker aan toe bijdragen, al is het maar om de mensen "wakker" te schudden en hen bewust te maken van het grotere geheel.
Het allerbeste voor jou, jouw gezin en al die mensen die op die wachtlijst staan en wachten op dat verlossende telefoontje dat er voor hun nog toekomst is.

Vriendelijke groeten,
Ellen Soomers.

(29) Merel
vr, 11 maart 2011 18:36:16

Hallo Pieter,


Ik heb als nabestaande van een donor, mijn man, je boek deels ademloos gelezen. Af en toe moest ik het wegleggen, omdat het te confronterend werd. Jij leeft! Mijn man is door een complicatie tijdens zijn operatie, een dag later hersendood verklaard. Direct na de operatie begrepen wij al dat het helemaal niet goed was. Na de schok hebben wij, na de vaststelling van de officiële hersendood de volgende dag, meteen aangegeven dat hij drager is van een donorcodicil. De procedure die daarna in werking is gezet was erg zorgvuldig. Voor mijn gevoel kregen we meer tijd. Ondanks zijn codicil werd ons (aan mijzelf en mijn beide kinderen) toestemming gevraagd voor elk orgaan. Dat heeft ons alle 3 een heel goed gevoel gegeven. Zelfs van trots dat mijn man en onze vader die altijd zorgzaam was, nog zoveel betekent voor andere mensen na zijn dood. We hebben ons zelfs zorgen gemaakt of het niet te laat zou zijn, omdat we zagen dat hij steeds meer ondersteuning nodig had om de organen in goede conditie te houden. Mijn zoon, die aanvankelijk moeite had met donatie, bang dat "de stekkers" er eerder uitgehaald zouden worden, is nu helemaal om. Het heeft hierdoor juist langer geduurd. Ik had al eerder op je boek willen reageren, maar wilde nog even wachten op de uitslag van de transplantatie coördinator. Toch heel spannend voor ons. Inmiddels weten we sinds een krappe week, dat 5 mensen een nieuw leven hebben gekregen. O.a. het hart klopt nog. Dat geeft ons heel veel troost. Ik ben er zelf heel erg mee bezig en vertel het aan heel veel mensen. Het blijkt dat de kant van de donor vaak niet bekend is. De presentatie van je boek in Pauw en Witteman was op de dag van de crematie van mijn man. Op z'n verjaardag kreeg ik je boek. Dat heb ik inmiddels uit. Mijn man had niets meer aan zijn organen. Wat geweldig dat we op deze manier zoveel anderen kunnen helpen en dat we ook bericht hebben gekregen hoe de donatie verlopen is. Man of vrouw, welk orgaan, welke leeftijd, hoelang op de wachtlijst en dat het goed met ze gaat. Het helpt mij zeker bij de verwerking bij deze plotselinge omslag in mijn leven. Veel gezondheid met je nieuwe hart.


Groeten,


Merel


PS Ik ben zelf ook al jaren drager van een codicil en heb nu ervaren, dat al heb je een codicil, er wordt nog altijd zeer zorgvuldig en uitgebreid met de familie overlegd.(28) Ria de Roy van Zuydewijn-Baas
do, 10 maart 2011 20:58:34

Beste Pieter,
Ik heb je boek gelezen en ben onder de indruk van je levensverhaal. Ik was tegen orgaan donatie, vond het eng. Door jouw boek ben ik daar heel anders over gaan denken. Ik denk dat velen met mij, die geraakt zijn door jouw verhaal, hetzelfde zullen doen. Ondanks het feit dat de wet (nog) niet is veranderd heb jij, met je boek, wel een verandering te weeg gebracht en de discussie tastbaar en persoonlijk weten te maken. Ik wens je een lang, gelukkig en gezond leven toe.
Hartelijke groeten,
Ria de Roy van Zuydewijn - Baars

(27) SHERLA
zo, 6 maart 2011 07:18:02

Hallo Pieter,
Op jouw site gekomen na het lezen van Djuna haar blog. Wat een mooie fragmenten uit je boek, heel herkenbaar.Wij, mijn man, wacht op een paar nieuwe longen. Vandaag gelijk maar even kijken of ik het hele boek kan bemachtigen. Wordt nog wel een zoektocht want hier in het oosten van het land zijn niet heel veel winkels op zondag open.
groet, Sherla

(26) Marja Bontekoe
do, 24 februari 2011 07:10:31
url 

Hoi Pieter,
Ik ontmoette je afgelopen december tijdens het kerstfeestje van Paul Sebes en zag van de week je boek liggen in de boekhandel. Ik heb het direct gekocht en ben gaan lezen. Wat een indrukwekkend en vooral eerlijk geschreven verhaal.
Ik hoop dat je alle records zult breken op het gebied van levensverwachting en dat je vooral iedere minuut geniet.
Misschien tot kerst 2011.
Groet, Marja

(25) Henriet
di, 22 februari 2011 10:09:23

Hallo Pieter.

Door jou boek weet ik weer waarom ik donor ben!

Ik las in de spits een stukje over je boek en dacht meteen die wil ik graag lezen.
Elke dag lees ik een stukje van je boek en vaak heb ik de tranen in mijn ogen staan.
Echt super mooi geschreven!

Liefs Henriet

(24) margriet
di, 15 februari 2011 23:22:58

Hallo Pieter,

Wilde net je boek gaan kopen. Laat ik nu jou boek winnen bij koffietijd! Jij vertelde daar over je boek 'hart gezocht'en ik was diep onder de indruk van jou verhaal.
Ik ga je zeker nog mailen als ik het boek gelezen heb,

met vriendelijke groetjes
Margriet.(23) Amber Hoeckx
za, 5 februari 2011 15:34:58

Beste Pieter van de Rest,
Je kent me misschien niet maar mijn vader wel: Arno Hoeckx.
Ik ben je boek nu ook aan het lezen.
Ik heb het nog niet uit maar vanaf het begin was het herkenbaar.
Het is heel ontroerend en hoe je het omschrijft vind ik heel mooi.
groetjes Amber Hoeckx

(22) Henriƫtte Lindenhovius
zo, 30 januari 2011 09:35:07

Hallo Pieter,
En toen was het stil........Heb je boek uit, maar ben nog lang niet klaar met het verwerken ervan. Het was voor mij een ongelooflijk, heftige, emotionele ervaring om het te lezen. Zoveel herkenning. Mijn echtgenoot is aangemeld bij eurotransplant en wacht op een donorlong. Heel spannend!!
Het inleveren van kwaliteit van leven, het verdriet van de kinderen, het overleven. En nu maar duimen, dat er op tijd een geschikte long is. Jouw verhaal geeft me hoop. Was gister bij de kapper, ook de kapster is niet als donor geregistreerd. Gewoon omdat het voor haar een ver van mijn bed show is. Zo werkt het bij heel veel mensen. Ik probeer mensen over te halen zich aan te melden, hoop dat ze dit ook doen.
Bedankt voor je verhaal, wens je een prachtig leven. Ook voor je kinderen en vrouw. Enne voor Carin, heb ik alle bewondering, wat knap!!
vr. gr. Henriƫtte

(21) Vande Velde willy
di, 25 januari 2011 09:13:03

Beste Pieter,
Ik zit al meerdere jaren in het zelfde geval als U, 22 jaar geleden, heb ik een
zwaar hartinfarct gehad, van toen aan de sukkel, een stent geplaatst, 5 jaar geleden een icd ingeplantn verleden jaar een nieuwe. Ik stond op de wachtlijst voor een ruilhart, maar 14 dagen geleden kreeg ik het nieuws, te
veel druk op de longen en nu spreken ze van een pompje te plaatsen. Ik ga mij zo vlug mogelijk uw boek aanschaffen;
groeten en nog veel sterkte


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
1 + 4=

Zeg het voort...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest