Gastenboek

Heb je een reactie op het boek Hart Gezocht, wil je je mening geven over het huidige beleid op gebied van donorregistratie of reageren in het algemeen? Plaats een bericht!

Plaats een bericht
(60)
1 2 3 4 5 6
(20) Joyce Klerkx
ma, 24 januari 2011 18:37:57

Hallo Pieter,
Zit naar de uitzending van Tijd voor Max te kijken en hoor de naam Pieter van de Rest - vraag me af of dat het jongetje van vroeger is waar ik vroeger op paste op De Kaag. Ik kijk naar je gezicht en zie een enorme gelijkenis met je vader. Je verhaal krijgt ineens een andere en extra dimensie. Ik ben het helemaal met je eens dat iedereen automatisch donor zou moeten zijn, tenzij je expliciet aangeeft dat je het echt niet wil. Mensen vinden het nog een eng idee. Voor mij is het heel simpel: sloop mij maar en gebruik alles wat je gebruiken kan. Een vorm van recycling maar dan anders....
Succes met alles wat je doet !

Groetjes
Joyce Klerkx

(19) Jan Knaap
zo, 23 januari 2011 20:57:41

He PIETER!
"Delen is ook winst!" was jouw persoonlijke boodschap aan mij in je boek tijdens de vernissage. Delen is winst is zeker wat je zelf doet met je levensverhaal. Hoogste tijd dat RTL4 onder de kabinets- en kamerleden een onderzoekje doet wie wel dan niet staat ingeschreven in het donorregister. Zou weleens veel los kunnen maken! Dat heb jij in ieder geval nu al gedaan met de emoties van je lezers. Het kan niet anders of Reinout Oerlemans meldt zich binnenkort. "Uiteindelijk toch voor mezelf begonnen" was het tweede deel van je boodschap aan mij. Dat mag je wel zeggen! JAN

(18) Karin Smit
zo, 23 januari 2011 19:02:07

Hallo Pieter,

Wat een verjaardagscadeau voor mijn vriendin had moeten zijn, zo vlak voor je presentatie met jouw handtekening, werd een cadeautje voor mijzelf (haar echtgenoot had reeds een gesigneerd exemplaar weten te bemachtigen....). Direct in begonnen. Heerlijk op tijd naar bed om jouw ervaringen te kunnen lezen, in alle rust. Zeer aangrijpend en bijzonder. Mooi ge- en beschreven. Jammer dat het ineens, toch nog vrij onverwacht, uit was. Ik had graag nog willen lezen hoe het met je gaat, hoe jij en jullie de draad van het 'gewone' leven weer hebben opgepakt, want my God, wat hebben jullie veel moeten doorstaan. Ik hoorde dat je ook weer hockeyt, ik zit op dezelfde club dus ik zal je op zondag proberen te spotten, dan zie ik 't anwoord. Ik hoop dat je boek een mega-succes wordt en dat de wijze van donorregistratie snel om gaat.
Enne.... heb je al een titel voor je volgende boek? Dat ben je wel aan 'ons' verplicht, haha.
Alle geluk, warme groet, Karin


(17) Elysah
vr, 21 januari 2011 14:21:09

Pieter,

Net je boek dicht geslagen.
Toen Moniek en Marco van de zomer terug kwamen van vakantie, vertelden ze jou verhaal. Toen ze vorige week zeiden dat ze naar Haarlem gingen voor de boek presentatie vroeg ik ze ook direct om ook een boek voor mij mee te nemen.

Heel mooi geschreven en een aangrijpend verhaal! Heel veel respect voor hoe je dit op papier hebt kunnen krijgen.

's avonds zin om naar bed te gaan, om verder te kunnen gaan lezen in het boek!

Ik was al donor, maar na dit boek zou ik het anders zeker zijn geworden!
Ik hoop dat de rest van Nederland dit ook heeft na het lezen van dit boek

Groetjes Elysah ( de schoonzus van Moniek)

(16) Martine Koelemeijer
do, 20 januari 2011 18:50:14

Het is nog geen week geleden dat we Hart Gezocht lanceerden en wat is er veel gebeurd! In de pers, of het nu om de donorwet, om het boek of beide ging, op de radio, tv... En het einde daarvan is nog niet in zicht - wat zeg ik: we zijn nog maar net begonnen - er komt nog van alles aan.

Daarnaast zijn alle persoonlijke reacties voor Pieter en zijn boek hartverwarmend geweest. En dan heb ik het nog niet eens over die twee verrassende en emotionele telefoontjes en berichtjes.

Morgen komt de eerste echte recensie in Trouw, een recensie die de auteur als schrijver bespreekt, en niet als hartpatient of voortrekker van de wijziging in de donorwetgeving. En dat is spannend, voor de auteur, maar ook voor de uitgever!

Volgende week woensdag rond 1 uur komt dan het volgende spannende moment: op welke plek staat Hart Gezocht in de bestseller 60? En staat hij erin? Het zal toch wel?
Iedereen die het boek wil kopen en dat morgen nog even doet, helpt ons hoger die lijst in! Waarvoor dank.(15) Patricia Vlasman
do, 20 januari 2011 09:55:24
url 

Beste Pieter,
Ik keek natuurlijk heel erg uit naar Hart Gezocht en eindelijk, bij de boekpresentatie jouw verhaal in handen gekregen, en niet meer losgelaten. Ik moest mezelf bedwingen om rustig aan te doen want ik wilde alles tot me nemen, inhaleren. Zoveel herkenning en met stuitende ongeloof deelgenoot geworden van jouw (gezins)leven. Los van het feit dat jouw verhaal mij om medische redenen aanspreekt is het, en dat zeg ik nu als collega schrijver, ook nog eens verrukkelijk op papier gezet. Het gemak waarmee je schrijft zorgt voor een ongedwongen leessfeer. Je ontspant en entertaint en brengt ook nog eens een treffende boodschap over. Dat is het Pieter, je bent een man met een boodschap. De man met een verhaal. En dat is er een niet alleen van het ziek zijn, maar ook een les in de liefde. Je laat de kwetsbaarheid zien van het bestaan en het samenzijn. Fragiliteit. Het mag duidelijk zijn. Ik heb genoten van Hart Gezocht en ik wens vurig dat jouw roep om een omslag in de donorregistratie werkelijkheid wordt. Jij hebt in ieder geval gedaan wat je kon en wees daar trots op. Ga nu leven. Verdomd lekker leven!
Liefs,
Patricia

(14) Lindsay van der Linden
wo, 19 januari 2011 20:46:24

Lieve Pieter,

Ik heb je boek gekocht voor mijn vader.
Hij is afgelopen november zijn zus( mijn tante) plotseling verloren aan een hersenbloeding. Ze was 58 jaar. Ik zelf en mijn ouders zijn al geregistreed donor. Bij mijn tante was het altijd zo ow ja dat moet ik van de week nog even doen. Helaas heeft ze dit niet meer zelf kunnen doen maar hebben haar kinderen dit voor haar besloten. Een ontzettend mooi gebaar.
Inmiddels hebben we vernomen na goedkeuring van de families van de ontvangers welk geslacht en de leeftijd deze mensen hebben die een orgaan van mijn tante ontvangen hebben. Ongeloofelijk de leeftijd varieert van 12 jaar tot 53 jaar! Piep jong dus.
Nu we van heel dichtbij hebben meegemaakt hoe het werkelijk allemaal gaat ben ik alleen maar zekerder geworden dat ik een hele goede keuze heb gemaakt om mij te registreren! Er is toch een soort denkwijze dat de doktoren je eerder zullen laten sterven als je een donor codicil bij je draagt. Volledige onzin kan ik je verzekeren! Wat gaan er hoop onderzoeken en velen scans ed aan vooraf voordat een persoon officieel hersendood wordt verklaard. Dus lieve mensen er wordt ook voor je leven gevochten als je wel geregistreerd staat als donor. Doktoren zijn er om ALLE levens te redden en niet de ene laten gaan om een ander te redden!
Registeren dus!

Zodra mijn vader het boek uit heeft ga ik het zelf lezen en na de fragmenten uit je boek kan ik niet wachten!

Groetjes Lindsay

(13) Dick Moerman
wo, 19 januari 2011 15:51:05

Beste Pieter,
Fantastisch wat je aan het doen bent. Ik ga vandaag je boek kopen en zo snel mogelijk lezen. Het zal veel herinnneringen oproepen denk ik: 9/10 juni 2001 kreeg ik mijn nieuwe hart. Na een lijdensweg. Overleefd door de inbreng van een LVAD (semi-kunsthart) als overbrugging.
Tijdens deze periode zijn wij al gestart met het "wakker" schudden van Nederland middels een annonce op de voorpagina van de Telegraaf met veel publiciteit daarna. Ik stuur je de advertentie en het 1e artikel daarna.
Helaas is de VVD (mijn partij nota bene) de "hard nut to crack", want als zij om zijn is er een kamer meerderheid. De woordvoorster is echter ook zo'n "hard nut".
Mocht ik op enigerlei wijze van dienst kunnen zijn met je actie, laat het me weten, want ik sluit me graag aan.
Veel succes met je missie én gezondheid.
Hartelijke groet, Dick Moerman
Advertentie Telegraaf 21-3-2001Bericht Dick Moerman

(12) Arga
wo, 19 januari 2011 12:20:50

Hai lieve Pieter,
Na Rob, was ik aan de beurt en in 1 adem uit. Besef van de kwetsbaarheid en tegelijkertijd kracht van het leven. Op dit moment komt een vriendje van Tijn (ook 3 jaar) bij uit narcose na hartoperatie. Gaat tot nu toe redelijk voorspoedig. En voor het eerst kon iemand jij dus, me uitleggen wat er gebeurt als ik hartkloppingen heb. Dank. Artsen kwamen niet verder dan 'niets aan de hand'.
Ik was van het weekeind aan het hardlopen, voelde mijn hart en was dankbaar dat ie gewoon doet wat ie moet doen. Ik hoop dat jij inmiddels weer wat meer kan zoals je zelf hoopte.
Ik ga je boek bij iedereen aanraden!
Liefs Arga.

(11) helma wortelboer
ma, 17 januari 2011 09:43:24

Lieve Pieter,

Van harte gefeliciteerd met ‘HART GEZOCHT’.
Gistermiddag sloeg ik je boek dicht; het is uit. Althans ik ben klaar met het lezen, ik merk dat het nu pas zijn werk gaat doen. Het boek is zoveel meer dan een aangrijpend verhaal over jouw ‘hart’ en jouw ‘leven’. Het heeft me erg geraakt. Het is bijzonder dat je je zo bloot durft te geven, maar misschien is dat makkelijker als je mee hebt gemaakt wat jij hebt meegemaakt.

Zaterdagmiddag vlak voor sluitingstijd rende ik de plaatselijke boekwinkel in; nooit van jouw boek gehoord, maar de computer gaf uitkomst. Er waren 2 exemplaren in voorraad, ik nam ze allebei. Vraag me niet waarom, ik weet het ook niet. 's avonds terwijl ‘Dakar’ werd gekeken ben ik begonnen en zondagmiddag heb ik het uitgelezen. Inmiddels weet ik al meerdere mensen aan wie ik jouw boek wil laten lezen en in dit geval niet om het medische verhaal, maar om het (inter)menselijke aspect van jouw boek. Niet dom dus dat ik er gelijk maar 2 heb gekocht. :-)

Dank dat je je verhaal met zo vreselijk veel mensen wilt delen en dank voor je levenswijsheid.
Het verhaal van Carin in hetzelfde tijdspad moet minstens zo aangrijpend zijn, zij moet wel een geweldige vrouw zijn.

Ik hoop dat je nu even erg kan genieten van alle aandacht en dat je je ook weer heerlijk op je gezin kunt storten. Geniet van je leven en mogelijk komen we elkaar wéér ergens tegen.

Hartelijke groet (klinkt ineens gek)
Helma Wortelboer (van De Kortenburg in Hagestein) Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
4 + 9=

Zeg het voort...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest