100 kilo

Een Afrikaanse bongospeler zou jaloers zijn geweest zo bol en strak stond mijn buik. Toen ik twee en een halve maand geleden opgenomen werd in het LUMC woog ik 113,5 kilo. Ik was ‘gedecompenseerd’. Overal hoopte zich vocht op. M’n benen voelde aan als pakken zachte boter. Maar m’n buik was het meest opvallend. In medische termen heet zo’n dikke trommelbuik ‘Ascites’. Veel van het vocht in mijn buik zat ‘extra vasculair’. Dat wil zoveel zeggen als buiten het vaatstelsel en organen, in de vrije ruimte dus. Het was maar de vraag of dit vocht zou worden opgenomen en zou verdwijnen. Een ventiel op de buik was geen optie omdat dat een te groot gevaar oplevert voor infectie. In mijn conditie zou ik dat niet overleven. De oplossing was om mij dit keer te ‘recompenseren’ door middel van een infuus met ‘Dobutamine’ en een infuus met ‘Lasix’. ‘Dobutamine’ versterkt de kracht van het hart doordat het de hartvaten verwijdt waardoor de hartspier beter wordt doorbloed en dus meer zuurstof krijgt. ‘Lasix’ zorgt ervoor de de nieren open gaan staan waardoor je heel veel gaat plassen.

In korte tijd raakte ik 6 liter vocht kwijt. Daarna duurde het nog twee weken om nog 6 liter kwijt te raken. Toen in in het Revalidatiecentrum binnen kwam woog ik 99,3 kilo. Een week later woog ik 96,5 kilo. M’n buik was compleet verdwenen en ik was bijna weer die lange elegante jongen die ik kende uit mijn jeugd. Maar toen ging het fout. Ik was te veel uitgeknepen. M’n bloed was te dik. Het kreatinine en het ureum waren sterk verhoogd. Ik voelde me compleet stoned, ook uit m’n jeugd en was te duizelig om te staan. Ik ben twee keer met een ambulance naar het LUMC gereden. Dat is een ritje van 800 meter. Kosten €1250 per rit!

Ik moest meer gaan drinken (feest!) en de plaspillen werden teruggedraaid. Langzaam nam m’n gewicht weer toe. Het doel was om op 98 kilo te blijven. Maar vandaag weeg ik 100 kilo! Als dat maar goed gaat. Shit, ik ben er chagrijnig van.100 kilo

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

1 Reactie op 100 kilo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *