Majorettemoeders

MajorettemoedersIn de avond wordt de sporthal verhuurd aan de plaatselijke majorette-club. Ik wist niet dat zoveel meisjes deze sierlijke vloerturnsport beoefenen. Je kent het wel zo’n vloeroefening met hoepel of lint maar dan net een beetje anders. Ze hebben allemaal de zelfde mooie glimmende stick met witte rubberdoppen. Omdat ze maar een derde van de ruimte huren staan ze een beetje te dicht op elkaar. Maar ‘vloer-majorette’ heeft niets te maken met de majorettes van de fanfare. Dat is voor de kneusjes. Hier worden risico’s genomen, dit is gymnastiek! De truc is, als het lukt om dan zo nonchalant mogelijk te blijven kijken. Soms zie je ook nog wel één of twee halfmeisjes oefenen. Gooi op die stok, draai om je as en hup en vang. En dan heel fantastisch kijken zoals een kunstschaatser na een serie Axels en Rietbergers.

En dan de wat oudere meisjes. Die lijken elkaar wel les te geven. De sfeer op de vloer is te omschrijven als ontspannen geroutineerd en we zijn hier allemaal heel goed in want we zitten hier al jaren op. Allemaal luisteren naar Nelly die heeft ooit in de halve finale gestaan van de Westland nationale kampioenschappen. Als Nelly niet zo dik was geworden dan was ze zeker aan de top gekomen. Ze zou ook wel op paardrijden kunnen zitten.

“Hé Nelly, waar zit jij op?”

“Oh, ik zit op majorette en op paardrijden en soms op een paard.”

“Goh, ik zit op majorette en trouwfotoboeken versieren. Voor later, ….”

Net als de zwembadkinderen worden de jongere meisjes gebracht door hun moeders. Die kunnen dan een colaatje drinken, een kroketje eten en toekijken door de ramen van het restaurant. Skybox deluxe.

Een majorettemoeder is makkelijk te herkennen aan de hoeveelheid bruine foundation en de zorgvuldig gekozen – niets mis mee – kleding van de markt, dito goudbehang en binnenjas met luipaardprint met daar overheen een mooie zwarte driekwart skai-jas. “Skybox, skyjas.” Vergeet daarbij niet het overgewicht en natuurlijk de helm, vlot aan de linker arm gedragen. Sigaret gauw uitgedrukt in de zandbak bij de ingang.

De blosjes van het verse majorettekind kunnen nog niet van de inspanning zijn maar ik vermoed van te vroege rouge. Dat ziet er wel zo gezond uit op zo’n wit patat smoeltje.

Nederland is in Beweging.

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Majorettemoeders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *