Missie Hart gezocht: de donorwet moet om!

Geachte redactie,

Op dinsdag 15 maart om 13.30 uur mag ik mijn boek ‘Hart Gezocht’ uitreiken aan de vaste Kamercommissie VWS op het Binnenhof. Ik stel daar het problemen rond de wachtlijst voor organen aan de orde waardoor ca. 200 patiënten jaarlijks overlijden wegens het tekort aan organen. Op de zelfde dag overhandig ik mijn boek ook aan alle overige leden van de 2e Kamer.

Zie de openbare brief die ik bij mijn boek insluit. Ik zou graag willen dat de politici mijn boek lezen en daarna een menselijk debat voeren over een resultaatgerichte aanpak van het donorprobleem. Het wordt tijd dat we een andere koers gaan varen. De donorwet moet om! Ik pleit voor ADR, actieve donor registratie.

Mijn actie wordt gesteund door alle grote fondsen zoals de Nierstichting, Hartstichting, Astma Fonds etc. Ook de patiëntenverenigingen ondersteunen mijn verhaal.
Zelf vertegenwoordig ik 1300 patiënten op de wachtlijst en 200 overleden patiënten voor wie hulp afgelopen jaar te laat kwam.

Zou <landelijk dagblad> hier aandacht aan willen besteden? Ik hoop dat mijn boek zal bijdragen tot een doorbraak. Op 24 maart zal in de Algemene Vergadering een debat plaatsvinden over dit onderwerp.

Dit bericht is geplaatst in In de politiek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *