Nierstoring

NierstoringNog even geen zin om verder te werken aan m’n Blog. Het gaat best goed met me behalve dan mijn nieren, die werken nog steeds niet goed. Althans de afgelopen 24 uur gaat het wat beter. Thuis zijn is echt lekker maar fysiek voel ik me nog steeds de zelfde als in het ziekenhuis. Morgen weer biopt en bloedwaarden meten. Daarna wordt bepaald of ik gedialyseerd moet worden.

Ben net gebeld door het ziekenhuis. Ik word voor onbepaalde tijd weer opgenomen. Het artsenteam wil toch beter controle houden op m’n nieren. Het was lekker om weer thuis te zijn. Carin kookt fantastisch. De sfeer was liefdevol en hoe heerlijk is het om ‘s ochtends bij elkaar in bed te kruipen. Dat ga ik nu weer missen. Balen dus, terug naar die klinische omgeving: “Zo mjnheer De Rest bent u klaar met wassen dan sluit ik nu de telemetrie weer aan. U heeft zo meteen nog een echo en daarna krijgt u en gesprek met de nefroloog i.v.m. de dialyse. Dat wist u toch al hè? Denkt u aan de thermometer?

“Zuster kunt u nog eens vragen wanneer die jongen van de automatisering langs komt? Ik wilde graag een Internetverbinding.”

“Goed middag meneer De Rest, ik kom even een hartfilmpje maken.”

“Ah, mijnheer Van de Rest, hoeveel heeft u vandaag geplast? En uw gewicht vanmorgen?”

“Ik wil even naar uw longen luisteren. Tja, er zit toch weer wat vocht. U houdt zich toch wel strikt aan uw vochtbeperking?” “Ik vrees dat we u weer moeten gaan spoelen. Dan gaan we van drie keer naar vier keer vier uur per week.”

“O, u heeft al gesproken met de nefroloog. Nou ja, dan weet u dat uw nieren het niet alleen aankunnen. Tja, u heeft natuurlijk al een lange ziektegeschiedenis. In mei afgelopen jaar hebben uw nieren ook al eens een zware klap gehad. En nu met die Prograft – en daar kunnen we niet omheen want anders stoot uw lichaam het hart af –  functioneren de nieren minimaal. We zien uw waarden steeds oplopen. Dus u bent dialyse afhankelijk zoals we dat noemen. Zeg maar nierpatient. Tja, een niertransplantatie zou voor de toekomst een optie kunnen zijn.”

“Goede middag mijnheer Van de Rest. Wat wilt u drinken?”

“Ik zit al aan m’n tax, ik sla deze keer over. Of nee, doet u toch maar wat schaafijs.”

“Vult u de etenslijst nog even in? Dank u?

“Hoi Pierre, met mam, hoe gaat het nu met je. Zijn de doktoren al wat positiever?” “Nou nog niet echt mam, ik ga nu van twee keer naar drie keer dialyseren per week.” O, nou dan worden je nieren wel verder ontlast. Dat is toch positief. Nou volhuden hoor. Ik ben nu verkouden, maar missschien kan ik morgen met Jijn meerijden, of nee die moet geloof ik werken morgen. Nou ja, ik bel je nog wel. Dag liefje, ik hou van je.”

“Hallo, ik kom even een bloedsuikertje prikken.”

“Goedemiddag mijnheer van de Rest, ik ben de gastvrouw, wilt u nog wat uit het winkeltje?

“Zo mijnheer De Rest ik kom even een aanpassing maken in uw medicatie. De Prograft gaat omgoog en de prednisolon gaat omlaag. Dat wil de dokter zo. Ik schrijf het ik uw boekje hoor.”

“Heeft u al iets gehoord van de jongen van automatisering?” “Nee ik heb hem niet meer gezien, dat zal wel morgen worden hoor.”

“Hallo, u moet voor het eten 18 eenheden Novarapid spuiten. Gut, wat is het hier warm. Vindt u dat lekker die kachel zo hoog?” “Nee, maar kun u die airco anders gewoon uitdoen, dat ding maakt ook zo’n lawaai.” “Nee, die wordt cetraal geregeld.”

“Zo u krijgt een nieuwe buurman. Dat is toch gezellig nietwaar? U moet alleen wel hard praten want deze mijnheer hoort wat slecht.”

“Heeft u al uitslag van het biopt gehad?”

Zo gaat het de hele dag door, klotezooi. Ik wil knuffelen op de bank met m’n kinderen, ik wil pasta met kip met groente en champignons van Carin. Ik wil niet terug naar die fabriek. Wat een klote kut zooi.

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Nierstoring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *