Pieter van de Rest

Pieter van de RestPieter van de Rest groeide op op het eiland Kaag. Hij studeerde rechtsgeleerdheid in Leiden. In 1990 studeerde hij af. Daarna kwam een flitsende carrière in de reclame en marketing. In 1994 trouwt hij met Carin en krijgt drie dochters. Dan slaat het onheil toe. Op zijn 32ste krijgt Pieter een zwaar hartinfarct. Zijn leven verandert ingrijpend: fysiek kan hij niet meer doen wat hij wil en na tien jaar van ziekenhuisopnames en operaties is hij er zo slecht aan toe dat alleen een donorhart hem nog kan redden.

Pieter en zijn gezin balanceren tussen hoop en vrees. Ieder gaat daar op zijn eigen manier mee om. Zijn wereld wordt in het ziekenhuis en revalidatiecentrum steeds kleiner en hij is alleen nog maar gericht op overleven, zodat hij zijn kinderen op kan zien groeien. Maar het leven thuis draait ondertussen gewoon door, en de agenda van zijn vrouw Carin is met de zorg voor de kinderen, haar baan als rechter en de ritjes naar het ziekenhuis voller dan ooit. Zij moet praktisch en nuchter zien te blijven.

En dan komt het verlossende telefoontje. Er is een donorhart beschikbaar. Pieter zal notabene worden geopereerd in het ziekenhuis waar hij 42 jaar eerder werd geboren. In de ambulance die hem naar zijn nieuwe hart zal brengen sms’t hij al zijn vrienden en familie:

Het gaat gebeuren,
allen duimen,
ik houd van jullie,
ook met mijn nieuwe hart.