Schrijf je in als Donor

Schrijf je in als DonorHet niveau van de medische wetenschap wordt steeds hoger. Er is steeds meer mogelijk. Ik ben daarvan het levende bewijs. Toch blijft het grote probleem de schaarste van donoren.

Er staan nu 3.609.319 mensen ingeschreven die een orgaan al dan niet met beperkingen willen afstaan. Ben je nog geen donor, schrijf je dan nu in via het Internet. Zie http://www.donorregister.nl/

Enkele cijfers:

Aantal raadpleegbare registraties tot december 2007

Toestemming 2.449.677 47,2%
Toestemming met donatiebeperkingen 505.737 9,7%
Geen toestemming 1.581.056 30,5%
Nabestaanden beslissen 559.000 10,8%
Specifieke persoon beslist 94.905 1,8%
Totaal 5.190.375 100,0%

Het is heel eenvoudig. Bij een dubbel aantal inschrijvingen wordt de wachttijd gehalveerd en dus word je overlevingskans verdubbeld. Ik draag al sinds mijn zestiende een donorcodicil bij me. In Nederland hanteren we een zgn. actieve wilsregistratie: Je bent niet geregistreerd totdat je zelf besluit je in te schrijven. In België is dat andersom, je bent donor tenzij je actief weigert. Daarom zijn de tekorten in België aanzienlijk minder.Ik begrijp niet waarom de Nederlandse politiek de boel niet gewoon omdraait net als bij de Belgen. Zou dat iets met ‘de lichamelijke integriteit’ te maken hebben of met ‘het zelfbeschikkingsrecht’ of is het gewoon ‘de luiheid’ of ‘de struisvogeltaktiek’ van de Nederlandse mens? Of is het ‘angst’ voor de dood’? Dood ga je toch zeg ik dan. De meeste mensen willen dat moment zo lang mogelijk uitstellen. Als je het zelf niet redt, help dan in ieder geval een ander door je in te schrijven als donor. Als je eenmaal hersendood bent en dus echt dood bent verklaard, wat moet je dan nog met een verbrand of rottend hart, lever of nier?

Als je niet bent ingeschreven en zelf in de omstandigheid komt dat je een orgaan nodig hebt om door te kunnen leven, heb je dan even veel recht op een orgaan als een ander die wel is ingeschreven?

IK BEN MIJN DONOR HEEL ERG DANKBAAR. ZONDER DONOR HAD IK DIT NU NIET GESCHREVEN.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN!

http://www.donorregister.nl

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Schrijf je in als Donor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *