‘Stroming’

StromingEergisteren woog ik 97 kilo, vanmorgen om 06.00 uur woog ik 95,4 kilo. Dat is deels te danken aan mijn nieuwe steunkousen. En ik plas natuurlijk meer dan dat ik drink. Het strikte vochtregime betaalt zich kei hard terug, de kilo’s vliegen er af. Zeker als je bedenkt dat ik 8 dagen geleden nog 103,8 kilo woog. Dan is er dus wel wat gebeurd.

Die vochtophoping in mijn buik en voeten komt doordat de rechterkamer van mijn nieuwe hart nog sterker moet worden om de hoge druk in de longen weg te pompen. Pas als de rechter hartspier zich heeft aangepast aan z’n nieuwe lichaam met die hoge longdruk volgt een goede doorstroming van het vocht. Het is een kwestie van tijd en discipline.

Helaas is het biopt van maandag mislukt. Er was onvoldoende geschikt weefsel verzameld om goed te kunnen beoordelen. Het volgende biopt wordt dus extra spannend.

Gisteren is mijn ‘vangnet-pacemaker’ afgekoppeld. De draden moeten er nog wel uit. Dat zijn stalen kabeltjes die in het hart geprikt zitten en door mijn buik naar buiten komen. Ik weet nog van de vorige operatie dat de chirurg dan gewoon een ruk geeft aan de draden en die vervolgens naar buiten trekt. Eerst stoppen met het heparine (=bloedverdunner) infuus. Het hartritme is dus nu vogelvrij en dat is goed. Het hart kan het goed aan.

En er zit weer een hoogtepunt aan te komen. Als de pacemakerdraden er uit zijn mag ik weer douchen! Ik hoop dat die draden er vandaag uit gaan zodat ik morgen kan douchen.

Heerlijk zo’n warme regen waar je kippenvel van krijgt. Gewoon een straal over je hoofd en rug laten lopen. Warm, prikkelend, fris, vocht om je heen, Mond open en er water door laten stromen. Geen stiekeme slokjes nemen. Het is nog net geen snoekduik maar het komt zeker in de buurt. Nog wel een beetje uitkijken voor het infuus in mijn lies.

‘O warme sidderaal
bezorg me kippenvel
plens mijn kruin
in vrij onthaal
glij over mijn schouders
langs mijn lijf
dwars mijn heup
tot aan mijn teen
raak mijn bovenziel
door het putje heen.’

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

14 Reacties op ‘Stroming’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *