Ups and Downs

Ups and downsMoedeloos word ik er van. Vandaag alweer aangekomen in gewicht. Mijn nieren werken nog steeds niet goed. Het kreatinine loopt ook weer op. Mijn enkels worden weer dikker en ze doen weer pijn.

Ik krijg dagelijks achttien verschillende medicijnen waarvan sommige wel vier keer per dag en twee permanent met infuzen. De belangrijkste: Tacrolimus (prograft) is verhoogd waardoor de nieren weer extra schade oplopen. (zie bijwerkingen ‘soms’: http://web.mac.com/pietervanderest/iWeb/Site/Blog/08F6AA2C-2D43-4458-85F1-A3BBE7F2E5FE.html) En mijn rechterhartkamer is nog niet sterk genoeg om al het vocht door de longen heen te pompen. Het aanbod van bloed aan de linkerzijde met daaronder de nieren is dus ook onvoldoende. Als dit zo doorgaat kom ik er als nierpatiënt uit.

En passant ben ik ook nog eens diabeet geworden. Ik mag mezelf nu vier keer per dag met insuline inspuiten. Maar een heel kleine kans dat dit zich zal herstellen. Klotezooi!

Ik moet van de artsen niet te veel op de details letten, niet naar de korte termijn kijken maar me richten op wat wel beter gaat. Dat helpt wel een beetje. Over het algemeen ben ik tot veel meer instaat dan een week geleden. Ik voel me sterker worden. Maar het kost me behoorlijk wat mentale veerkracht om dat te blijven zien.

Ik wil naar huis! Ik heb het nu wel gezien. Ik ben vanaf Mei al onderweg. Maar ik ben nog veel te slap. Misschien mag ik vlak voor het nieuwe jaar naar huis. Leuk, met een honderd rittenkaart voor dagelijkse dialyse. Somber dus. Ach, misschien valt het allemaal wel mee en draait het toch nog nog een beetje bij. Zucht, ik wens, ik wens, ik wens, ik wens, ik wens……

Hebben jullie trouwens gisteren ‘EenVandaag’ gezien over een vrouw die belangeloos haar nier afstaat aan een oudere heer. Dat is pas naastenliefde. Groot respect.

zie: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=1456&md5=dbd757b280fd95a8054233ccd7ebf755

Heb jij je al ingeschreven als donor? Dat kan tegenwoordig digitaal. Heel gemakkelijk, zie:

http://www.donorregister.nl

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Ups and Downs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *